Goed Engels leer je pas als je de hele dag Engels spreekt. In de TTO-brugklas is het nog een beetje onwennig met al die lessen in het Engels, maar ook heel spannend hoe het allemaal zal gaan. De leerlingen van V6t weten niet beter, zij zijn helemaal gewend aan de lessen in het Engels, studeren, schrijven en presenteren. Bij het volgen van TTO-lessen hoort ook een TTO-programma dat zo veel mogelijk in de vaklessen is geïntegreerd.

Zo wordt bijvoorbeeld de High Tea in klas 1 voorbereid tijdens de lessen drama en Engels, in klas 2 zijn de leerlingen enthousiast bezig met het voorbereiden van een Engelse les voor de Dag van de Talen. Die les gaan zij op hun oude basisschool geven. Bovendien gaan de leerlingen op internationale studiereis.

In klas 3 zijn de leerlingen toe aan een Cambridge Checkpoints examen in de vakken Engels, wiskunde, biologie, natuurkunde en scheikunde en zijn de leerlingen hard aan het werk hun TTO-junior programma af te ronden om in aanmerking te komen voor het TTO-junior certificaat.

In klas 4 werken leerlingen aan een online project met leeftijdsgenoten in India.

In klas 5 gaan de leerlingen naar Ieper om ter plekke een kijkje nemen hoe het er tijdens de eerste Wereld Oorlog aan toe moet zijn gegaan. Bovendien brengen de leerlingen een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel en gaan de leerlingen op internationale stage. Deze stage kan door de leerling zelf geregeld zijn, maar het is ook mogelijk om mee te gaan naar een echte boarding school in England onder begeleiding van medewerkers van Lyceum Oudehoven.

Voor de extra kosten van het TTO-onderwijs betalen ouders jaarlijks een bijdrage.