Het ontstaan van Tweetalig onderwijs in Nederland

De ontwikkeling van tweetalig onderwijs (TTO) is in Nederland mogelijk geworden sinds de nota ‘Grenzen verleggen’ (1991) van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, waarbij het mogelijk werd een deel van het reguliere onderwijs aan te bieden in een andere EU-taal. In opdracht van het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap begeleidt en ondersteunt Nuffic inmiddels meer dan 130 TTO-scholen in Nederland.

 

Het landelijk TTO-netwerk

De TTO-scholen zijn verenigd in het landelijk TTO-netwerk (Nuffic), Lyceum Oudehoven is lid van het landelijk TTO-netwerk en streeft ernaar het tweetalig onderwijs in te richten volgens de TTO-standaard. Nuffic ziet middels voortgangsbezoeken en visitaties toe op de kwaliteit van het tweetalig onderwijs. Op de website van Nuffic vindt u meer informatie over het TTO-onderwijs in Nederland.

De TTO-afdeling van Lyceum Oudehoven was in schooljaar 2010-2011 voor het eerst helemaal compleet. Het Lyceum is trots op het feit dat we gecertificeerd zijn als TTO junior (voor de onderbouw) en TTO senior (voor de bovenbouw) om het gehele TTO programma in de VWO leerlaag aan te bieden. Sinds 2011 ronden leerlingen binnen het TTO programma zowel het reguliere vwo programma als het IB programma af, waarvoor voor beide een diploma wordt behaald.

Onze certificering is in schooljaar 2018-2019 verlengd na een positieve beoordeling na visitatie van Nuffic.