Link naar informatieavond

De online informatieavond van vorig jaar gemist? Deze is nog terug te zien via https://youtu.be/3bA7VM33y50 
Veel gestelde vragen worden hier beantwoord en meerdere facetten van het TTO onderwijs worden uitgelegd.

Toelating tot TTO
Om toegelaten te worden tot het eerste leerjaar van het tto-onderwijs is er een eenduidig vwo-advies van de basisschool nodig dat door het LVS (leerling volgsysteem) wordt onderbouwd. Tevens is een goede motivatie van belang; evenals doorzettingsvermogen en de bereidheid tijdens de tto-lessen altijd Engels te spreken. Natuurlijk mag je nog best fouten maken, want daar leer je immers van. Wil je weten of de tweetalige vwo-opleiding echt iets voor jou is, meld je dan aan voor de proeflessen zodat je al een beetje weet waar je aan begint. Als je een vwo-advies van je leerkracht hebt gekregen, ben je in principe toegelaten tot ons TTO.

Proeflessen

Om een goede indruk te krijgen van wat je kunt verwachten, kun je proeflessen volgen. Voor leerlingen uit groep 8 zijn er op woensdag 15 december van 14.00 tot 16.00 uur proeflessen. Zit je nog in groep 7, maar wil je wel graag meer weten? Voor jou zijn er proeflessen op 16 februari van 14.00 tot 16.00 uur.

Toelating geschiedt op basis van resultaten basisschool, advies basisschool en de mondelinge intake. 

Nog vragen?
Als er na de informatieavond en de proeflessen nog vragen over zijn gebleven – of je bent onzeker of je het aan zult kunnen, kan er een gesprek plaatsvinden. We organiseren zo’n gesprek het liefst op 14 of 15 maart (de aanmeldingsdagen). Stuur in dat geval bijtijds een mail naar TTO.lyceum@cvo-av.nl. Er komt dan een uitnodiging voor een gesprek.