Link naar informatieavond

Veel gestelde vragen worden beantwoord tijdens onze online informatieavond en meerdere facetten van het TTO onderwijs worden uitgelegd. Daarnaast is er aandacht voor ons gymnasium. Veel kinderen doen bij ons TTO èn gymnasium. Ook dat is een mogelijkheid. Dit jaar heeft de informatieavond plaatsgevonden op 9 december. De livestream is te nog terug te zien via https://youtu.be/kHyfx7GsPNM

Toelating tot TTO
Om toegelaten te worden tot het eerste leerjaar van het tto-onderwijs is er een eenduidig vwo-advies van de basisschool nodig dat door het LVS (leerling volgsysteem) wordt onderbouwd. Tevens is een goede motivatie van belang; evenals doorzettingsvermogen en de bereidheid tijdens de tto-lessen altijd Engels te spreken. Natuurlijk mag je nog best fouten maken, want daar leer je immers van. Wil je weten of de tweetalige vwo-opleiding echt iets voor jou is, meld je dan aan voor de proeflessen zodat je al een beetje weet waar je aan begint. Als je een vwo-advies van je leerkracht hebt gekregen, ben je in principe toegelaten tot ons TTO.

Proeflessen

Om een goede indruk te krijgen van wat je kunt verwachten, kun je proeflessen volgen. Voor leerlingen uit groep 8 zijn er op woensdag 16 februari (op school) van 14.00 tot 16.00 uur proeflessen. Als het je leuk lijkt om een deel van je lessen in het Engels te volgen, kun je dat uitproberen tijdens de proeflessen.

Zit je nog in groep 7, maar wil je wel graag meer weten? Voor jou zijn er proeflessen op woensdag 22 juni van 14.00 tot 16.00 uur.

Aanmelden TTO-proeflessen

Toelating geschiedt op basis van resultaten basisschool en het advies van de leerkracht. 

Nog vragen?
Als er na de informatieavond en de proeflessen nog vragen over zijn gebleven – of je bent onzeker of je het aan zult kunnen, kan er een gesprek plaatsvinden. We organiseren zo’n gesprek het liefst op 14 of 15 maart (de aanmeldingsdagen). Stuur in dat geval bijtijds een mail naar TTO.lyceum@cvo-av.nl. Er komt dan een uitnodiging voor een gesprek.