Toelating tot TTO
Om toegelaten te worden tot het eerste leerjaar van het tto-onderwijs is er een eenduidig vwo-advies van de basisschool nodig dat door het LVS (leerling volgsysteem) wordt onderbouwd. Tevens is een goede motivatie van belang; evenals doorzettingsvermogen en de bereidheid tijdens de tto-lessen altijd Engels te spreken. Natuurlijk mag je nog best fouten maken, want daar leer je immers van. Wil je weten of de tweetalige vwo-opleiding echt iets voor jou is, meld je dan aan voor de proeflessen zodat je al een beetje weet waar je aan begint. Als je een vwo-advies van je leerkracht hebt gekregen, ben je in principe toegelaten tot ons TTO.

Proeflessen
De data van de proeflessen voor groep 8 zijn: woensdag 2 en 16 december 2020 van 14.00 tot 16.00 uur. Ook voor de leerlingen uit groep 7 is er een proefles: woensdag 17 februari 2021 van 14.00 tot 16.00 uur. Op die dag volg je een aantal proeflessen in diverse TTO-vakken, zodat je een goede indruk krijgt van wat je kunnen verwachten. Klik hier om je aan te melden voor de proeflessen.

Belangrijke Data
Op de open dag van 20 januari  2021 kun je vragen stellen aan de leerlingen van onze TTO-afdeling en de TTO-docenten. Daarnaast is er een speciale TTO-informatieavond op woensdag 10 december 2020 vanaf 19.00 uur. Helaas kunnen we deze avond niet op school organiseren in verband met de aangescherpte maatregelen tegen de verspreiding van COVID 19, maar we bieden een online alternatief.
Als u zich aanmeldt voor deze avond, ontvangt u van ons een linkje, dat u kunt gebruiken om de informatieavond digitaal bij te wonen. Wij doen ons best om u op deze manier toch een goed beeld te geven van ons gebouw en ons onderwijs. Eventuele vragen kunt u al bij het aanmelden aan ons stellen. Deze beantwoorden we tijdens de avond.
Klik hier om aan te melden voor de TTO informatieavond.

Intakegesprekken
De intakegesprekken vinden plaats op de middag en avond van woensdag 3 en donderdag 4 maart 2021. U en uw kind worden beiden op dit gesprek verwacht.

Toelating geschiedt op basis van resultaten basisschool, advies basisschool en de mondelinge intake. 

Nog vragen?
Als er na de informatieavond en de proeflessen nog vragen over zijn gebleven – of je bent onzeker of je het aan zult kunnen, kan er een gesprek plaatsvinden. We organiseren zo’n gesprek het liefst op 3 of 4 maart (de aanmeldingsdagen). Stuur in dat geval bijtijds een mail naar TTO.lyceum@cvo-av.nl. Er komt dan een uitnodiging voor een gesprek.