Veel enthousiaste bezoekers op open dag Lyceum Oudehoven!

Meer dan 700 leerlingen uit groep 7 en 8 namen woensdag 23 januari 2019 een kijkje op de open dag van Lyceum Oudehoven, de school in Gorinchem voor havo, atheneum, gymnasium en TTO (tweetalig onderwijs).
De leerlingmentoren (leerlingen uit klas 4) en brugklasleerlingen ontvingen de bezoekers en verzorgden een rondleiding door de school.

In de lokalen lieten de diverse docenten zien wat hun vak inhoudt en konden de bezoekers een workshop drama volgen, diverse proefjes doen en over een stormbaan rennen. In de aula was een taalmarkt opgesteld waar de bezoekers diverse Franse lekkernijen konden proeven, op de foto gezet werden als bekende Engelse artiest en waar er geluisterd kon worden naar de muzikale intermezzo’s van de examenleerlingen Muziek. De jonge bezoekers hebben tijdens de open dag de sfeer geproefd, het gebouw verkend en weten nu wat er op Lyceum Oudehoven allemaal mogelijk is!

Docenten en leerlingmentoren verwelkomen je en de leerlingmentoren  leiden je rond door het schoolgebouw met ondermeer het grote, nieuwe bèta-laboratorium waar leerlingen zich het hele jaar voorbereiden voor landelijke wedstrijden op bèta-gebied. De collegezaal waar je met meer leerlingen tegelijk les kunt volgen in verschillende vakken of de kunstvleugel waar de leerlingen uit jaar 4 ieder jaar uren doorbrengen en drama, muziek en handvaardigheid combineren om ieder jaar een prachtige theatervoorstelling in het centrum van Gorinchem voor te bereiden.

Ook als je een talenknobbel hebt, zit je goed op Lyceum Oudehoven. Dit is namelijk de enige gecertificeerde senior TTO-school in Gorinchem en omstreken waar je wordt ondergedompeld in de Engelse taal. Iets wat onmisbaar is voor je vervolgopleiding. De school organiseert veel internationale activiteiten in het buitenland waar je aan mee kunt doen en je kunt ook  extra Franse lessen volgen en een certificaat behalen. Ben je heel sportief of juist muzikaal dan kun je gym en muziek als eindexamenvak kiezen en hiermee je kansen op een vervolgopleiding vergroten.

Te veel om op te noemen dus kom langs!