Samenwerking Lyceum Oudehoven en Lyceo

Lyceo biedt huiswerkbegeleiding en bijles aan op Lyceum Oudehoven. Deze begeleiding is voor leerlingen van alle niveaus en alle jaarlagen.

Vanaf de eerste week na de zomervakantie verzorgt Lyceo de naschoolse begeleiding op Lyceum Oudehoven. Namens Lyceo stel ik me graag aan u voor. Ik ben Joëlle Houweling en ben als vestigingscoördinator verantwoordelijk voor de Lyceo-vestiging op de school van uw kind. Hieronder vindt u vast een beknopte toelichting op onze dienstverlening.

Waarom Lyceo?

Een onbezorgde schooltijd, dat gaat niet altijd vanzelf. Soms heeft een kind extra ondersteuning nodig: uitleg bij dat lastige vak, hulp bij het plannen van huiswerk of persoonlijke support in de spannende examentijd. Daarom zijn wij er, met begeleiding bij het schoolwerk en persoonlijke, positieve aandacht voor iedere leerling. Onze missie is om leerlingen alle ondersteuning te bieden voor een bloeiende schooltijd.

Lyceum Oudehoven heeft, na een zorgvuldige selectie, gekozen voor een samenwerking met Lyceo. Samen met onze kennispartners de meest gevraagde examentrainer en aanbieder van huiswerkbegeleiding en bijles. Dit doen wij zowel op eigen locaties als op scholen in heel Nederland.

Huiswerkbegeleiding: het huiswerk af, dat geeft rust
Tijdens de begeleiding bij het schoolwerk staat persoonlijke en positieve aandacht voor iedere leerling centraal. Met onze ondersteuning richten we ons niet alleen op de lesstof, maar ook op de motivatie, zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van uw kind.

Uw kind werkt minimaal 3 middagen aan het plannen en maken van huiswerk. De focus ligt hierbij op het aanleren van studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Ook helpen we bij het voorbereiden en overhoren van toetsen en het zelfstandig en gestructureerd te werken. Wanneer uw kind thuiskomt, is het huiswerk af en dat geeft rust. Als vestigingscoördinator heb ik regelmatig contact met u als ouder/verzorger en met de school over de voortgang.

Bijles: één-op-één vakinhoudelijke begeleiding

Uw kind krijgt één-op-één bijles van een vaste begeleider, die extra uitleg geeft bij een specifiek vak en helpt bij het voorbereiden en overhoren van toetsen. Uw kind leert zelfstandig en gestructureerd te werken, waardoor het zelfvertrouwen groeit, de resultaten verbeteren en de leerachterstand verdwijnt.

Meer informatie
Voor meer informatie over huiswerkbegeleiding of bijles kunt u bij mij terecht. Mijn contactgegevens vindt u onderaan deze brief. De diensten zijn niet kosteloos, voor meer informatie over specifieke tarieven kunt u tevens bij mij terecht.

Aanmelden?
Wanneer u uw kind aanmeldt bij Lyceo, wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek. Aan de hand van dit gesprek stellen we een persoonlijk plan van aanpak op. Een aantal keer per jaar is er een persoonlijk evaluatiemoment en stellen we, indien nodig, het plan bij. Het spreekt voor zich dat u tussentijds altijd bij mij terecht kunt.

Ik ontmoet u en uw zoon of dochter graag!

Met vriendelijke groet,

 

Joëlle Houweling

0620507467

joelle.houweling@lyceo.nl