Dinsdag was het dan eindelijk weer zover. We zijn weer begonnen. Wat heerlijk om de vertrouwde geluiden vanuit de gangen, lokalen en personeelskamer weer te horen! Natuurlijk was het ook spannend. Zou het allemaal goed gaan en hadden we alles zo georganiseerd dat de richtlijnen tegen verspreiding van het corona-virus goed opgevolgd konden worden.

De leerlingen kwamen ontspannen en rustig de school binnen: bij de ingang werden ze verwelkomd waarna ze keurig via de handreiniger naar hun lokaal liepen. We zagen dat ze zelfs hun fiets op gepaste afstand van elkaar hadden geparkeerd op het schoolplein. Het was leuk om de leerlingen persoonlijk te begroeten bij de deur en om ze weer welkom te heten op school. Uit gesprekjes maakten we op dat de meeste leerlingen het weer prettig vinden om op school te zijn. Ze hebben elkaar ook gemist.

In de bovenbouw komt het voor dat leerlingen een of meer tussenuren hebben. Die leerlingen verbleven in de aula en dat verliep ook meestal goed.

Veel mentoren zijn inmiddels bezig met de ontwikkelgesprekken. Mooi om te zien dat de leerlingen hun verhaal goed hebben voorbereid en hun plan van aanpak kunnen uitleggen.

Wij zijn blij elkaar en de leerlingen weer te zien en kijken al weer uit naar de komende weken.