Hierbij ontvangt u de laatste Nieuwsbrief van het schooljaar. Eén ding staat vast, het was een bijzonder schooljaar. Een jaar waarin we allemaal de gevolgen van het coronavirus hebben ervaren. Dat geldt voor u als ouders, voor onze leerlingen en voor ons als team. Wie had kunnen voorspellen dat de school voor maanden dicht zou gaan en dat de centrale examens zouden worden gecanceld?

Donderdagochtend was de slotvergadering van ons team. Een belangrijk moment om het schooljaar af te sluiten. Eigenlijk een soort ritueel. Want hoe sluit je zo’n intensief en ingrijpend jaar af?

In mijn toespraak heb ik een terugblik gedaan op dit schooljaar. Een jaar dat we nooit meer vergeten, een jaar dat ons allen op verschillende manieren heeft geraakt. Ik heb benoemd hoe trots ik ben op het team. Hoe we met elkaar er het beste van hebben gemaakt en onderwijs op afstand hebben vormgegeven. Deze waardering blijkt overigens ook uit de tevredenheidscijfers van ouders en leerlingen, die zeer positief zijn.

In de school zijn tijdens de coronacrisis mooie ontwikkelingen ontstaan en we hebben als team in korte tijd veel geleerd. Deze punten zullen we koesteren en de komende jaren verder borgen. Een van de ontwikkelingen waar we zeker mee verder gaan, is de tool leerlingbespreking.nl en de ontwikkelgesprekken met leerlingen en ouders. Daarover wordt u naar de vakantie nader geïnformeerd.

De slotvergadering stond in het teken van afsluiten en loslaten. Om een goede overgang te hebben naar een periode van rust en ontspanning. Voor ons ligt een periode van vakantie. Een periode die we hard nodig hebben.

Voor u als ouders was het ongetwijfeld ook een pittige tijd. Hopelijk breekt er voor u ook een periode aan, waarin u kunt ontspannen en genieten. Om weer op adem te komen met uw gezin. In de bijbel staat in Psalm 23, een van de bekendste psalmen, een mooie tekst: Hij laat mij rusten in groene weiden en voert mij naar vredig water. Hij geeft mij nieuwe kracht. Dat wens ik u namens ons team van harte toe: een fijne tijd, waarin u op kracht (recreatie) komt.

Met vriendelijke groet,
Jeroen Spek
Rector Lyceum Oudehoven