De zomervakantie is altijd het moment waar de meeste verschuivingen zitten bij het personeel. Ook nu is dat het geval.

Het afscheid van dhr. Wijnveen en Dhr. Vlierman, teamleiders, hadden we al aangekondigd. We zijn dankbaar dat we de zomervakantie ingaan in de wetenschap dat we het nieuwe schooljaar met een voltallige directie zullen starten.
Dhr. Van Tol, onze docent scheikunde, is benoemd in de functie van teamleider onderbouw: hij krijgt jaarlaag 3 onder zijn hoede. Met dhr. Van Tol krijgen we een teamleider die sterk is in visie en een groot probleem-analytisch vermogen heeft. Daarbij zien we dat hij een enorme drive heeft om de school verder te ontwikkelen.

Dhr. Dool wordt teamleider van havo 4 en havo 5. Dhr. Dool heeft acht jaar ervaring als teamleider in zowel de bovenbouw van het vwo als van de havo. Met hem halen we een teamspeler in huis die onze visie deelt waarin leerlingen eigenaar worden van hun leerproces. Ook in zijn vrijwilligerswerk in onder andere de kerkelijke gemeente van zijn woonplaats (Zeist) wordt zijn leiderschap ook zichtbaar.

Binnen het docententeam kunnen we vooral nieuwe mensen begroeten, maar we gaan afscheid nemen van mw. Bodegraven, docent Engels. Wij bedanken haar voor haar jarenlange inzet voor het Lyceum en wensen haar veel geluk in de toekomst.
De nieuwe docenten die na de zomervakantie ons team gaan versterken zijn:
Mw. Den Hoed (biologie)
Mw. Rousse Jansen (geschiedenis)
Dhr. Visser (scheikunde)
Dhr. Van Vulpen (Duits)
Mw. Zijden (aardrijkskunde)

Ook zullen enkele studenten lessen gaan verzorgen. Ook dit schooljaar werkten zij op het Lyceum en we hebben alle vertrouwen in hun kwaliteiten.
Dhr. Brans (science)
Mw. Van Kappel (Nederlands)
Dhr. Van Rijn (Engels)
Mw. Van Santen (geschiedenis)
Mw. Van Straten (wiskunde)

Mevrouw Verwoerdt is sinds half juni met zwangerschapsverlof. Zij en haar partner hebben op vrijdag 10 juli hun (tweede) dochter Lizze mogen begroeten. Na de zomervakantie geniet mw. Verwoerdt nog van haar bevallingsverlof. Haar lessen worden overgenomen door mw. Klaver.