Dinsdag 18 februari 2020 wordt door ons zorgteam een informatieavond georganiseerd voor ouders van onze leerlingen.

In januari ontvangt u via SOM een uitnodiging met nadere uitleg over de inhoud van deze avond en wordt u gevraagd u bij interesse aan te melden voor een of twee presentaties/workshops.

De avond ziet er als volgt uit:

19.00-19.10 opening

19.15-20.15 ronde 1

20.15-20.30 pauze

20.30-21.30 ronde 2

 

U kunt kiezen uit de volgende presentaties/workshops:

  1. “Verleidingen tijdens de puberteit” – Welke verleidingen krijgt uw kind voorgeschoteld? Hoe praat u hierover met uw kind, zonder oordelend over te komen? Welke kennis heeft u als ouder nodig over mobiele telefoongebruik, gamen, drugsgebruik, alcoholgebruik et cetera? Naast informatievoorziening en kennisoverdracht is ruimte voor het delen van ervaringen en het stellen van vragen à door Gino Cornelius van Yooz/Puberenco.nl/Maakjekeus.nl. Attentie: deze presentatie duurt twee uur. U volgt deze avond dan alleen deze presentatie.
  2. “Uitkomsten van een onderzoek naar het sociale netwerk van jongeren en de mate waarin zij beïnvloedbaar zijn door leeftijdgenoten” à door Scarlett Slagter van de Universiteit van Amsterdam.
  3. “Leerstrategieën staan aan de basis voor het leren leren” – Hoe kan het dat mijn kind op de basisschool mooie resultaten haalde en nu vast lijkt te lopen? Hoe motiveer ik mijn kind voor school? à door Aimee Krikke van Strategie voor leren.
  4. “Wat is het belang van plannen, hoe ondersteun ik mijn kind hierin en welke tips zijn er voor het leren concentreren” – Een praktische presentatie waarin u materiaal krijgt en ervaart hoe u uw kind hierbij kunt ondersteunen à door Evy Menkveld – van Aken, orthopedagoog van het Lyceum Oudehoven.

 

Bij alle presentaties zijn vragen uit het publiek uiteraard meer dan welkom.

 

Corrine Verschoor

Zorgcoördinator