22 april 2016

Wild West-kolderdag

Vrijdag 22 april 2016 namen de Havo- en VWO-eindexamenleerlingen afscheid van Lyceum Oudehoven met het thema “Wild West”. Enkele maanden geleden startten zij hiervoor de voorbereiding en het thema leverde een bonte verzameling van outfits op variërend van stoere cowboys, cowgirls en indianen tot allerlei verschillende invullingen zoals een koeien- en paardenkostuum.

Vrijdagochtend verzamelden de leerlingen zich in het versierde schoolgebouw om te vieren dat zij hun laatste lessen ter voorbereiding van het examen hebben afgesloten.

Rond 11 uur startte een wervelend programma met een echte rodeostier, een springkussen, een suikerspin en patatkraam. De overige leerlingen konden zich vermaken tijdens een partijtje “bubble football” waarbij je een grote met luchtgevulde plastic bal om je heen krijgt die als stootkussen dient. Aangezien je je armen niet kunt gebruiken bij het vallen, wordt dit  opgevangen door de opgeblazen BubbelBal. Het middagprogramma werd afgesloten door een voetbalwedstrijd tussen de eindexamenkandidaten en het docententeam. De leerlingen wonnen de wedstrijd overtuigend.

De Kolderdag luidt het begin van de meivakantie in. Gedurende deze periode gaan de eindexamenkandidaten zich voorbereiden op het centraal eindexamen dat donderdag 12 mei a.s. start.