11 december 2014

Volleybaltoernooi

Vrijdag 28 november 2014 vond het eerste jaarlijkse volleybaltoernooi voor derde en vierde klassers van alle scholen uit Gorinchem plaats.

Het toernooi werd georganiseerd door volleybalvereniging De Meteoor in samenwerking met Gorinchem Beweegt.

Het lyceum nam deel met één team bestaande uit: Els van Bruggen, Dagmar den Braven, Ilse Boer, Evelien Vink, Thirza van Gelder, Tamara Heijkoop, Patrick de Bruin, Ted de Vos en Jos Ambachtsheer.

Tijdens de poulewedstrijden bleek dat ons team een sterk team was, want alle poule wedstrijden werden dik gewonnen. Een aantal tegenstanders vonden dit dan ook zeker niet leuk en dit lieten ze blijken, maar desondanks bleef ons team sportief en rustig. Ze gaven de tegenstanders zelfs soms tips over posities in het veld zodat het andere team beter kon deelnemen aan het spel.

Als poulewinnaar moest ons team bestaande uit 6 dames en 3 heren het opnemen tegen de winnaar van een andere poule. Dit bleek het herenteam van het Uilenhof te zijn. Een leuke pot en de jongens van het Uilenhof speelden ook met volle overgave wat mooie ralleys opleverde.

Ook deze wedstrijd won ons team, mede dankzij de supporters van het lyceum die aanwezig waren, waarna ze de finalewedstrijd mochten spelen tegen de winnaar van de andere kruisfinale. Dit was een van de teams van het Merewade en dit was de meest spannende wedstrijd. Beide teams wisten op alle mogelijke manieren ervoor te zorgen dat de bal niet op de grond kwam. Na een zenuwslopende 10 minuten was de stand 15-15. Met nog maar twee minuten op de klok erg spannend. Uiteindelijk heeft het Merewade met 16-18 gewonnen van ons en zijn zij de toernooiwinnaar geworden.
Met een mooie beker en een een mooi resultaat voor het team, kijken we terug om een gezellig en sportief toernooi.