10 oktober 2016

Uitreiking International baccalaureate certificaat

Onder grote belangstelling van ouders, familie en collega's namen 24 leerlingen uit Vwo 6 van Lyceum Oudehoven deze week hun internationaal erkende certificaat IB English A HL in ontvangst.

 Voor de zesde keer op een rij slaagden de leerlingen voor 100% slaagden voor dit veeleisende examen. Tijdens de jaarlijkse feestelijke ceremonie presenteerden de leerlingen zich in ‘gowns and caps’. De ‘IB-graduates’ slaagden met mooie cijfers voor de Engelstalige moedertaal examens op Vwo-niveau. 

In het Verenigd Koninkrijk kiezen steeds meer scholen voor voortgezet onderwijs voor het IB examen als voorbereiding op de universiteit en hogeschool, omdat de kandidaten in het IB-programma academische vaardigheden aanleren, waarmee zij op de universiteit grote voorsprong hebben op hun leeftijdgenoten. 

 

De leerlingen van klas 3 slaagden allen voor het Cambridge Checkpoint  moedertaal examen in de vakken Engels, wiskunde, biologie, scheikunde en natuurkunde, examens die hun leeftijdgenoten in het Verenigd Koninkrijk ook afleggen. Zij werden tijdens deze feestelijke ceremonie eveneens in het zonnetje gezet. 

 

Tijdens het middagprogramma straalden de leerlingen van de reguliere Havo en Vwo bovenbouw omdat zij allemaal geslaagd waren voor hun Franse Delf Scolaire examen en de Cambridge ESOL examens. Deze examens zij bestemd voor kandidaten die een moderne vreemde taal bestuderen als tweede taal. 

 

Lyceum Oudehoven is trots op alle kandidaten en hun docenten en feliciteert hen met dit behaalde succes. 

 

 Het team van Lyceum Oudehoven.