5 november 2014

Uitreiking certificaten Vecon Business School

Dinsdag 11 november 2014 ontvingen 17 M&O-leerlingen hun  certificaat van de Vecon Business School (VBS).

 

Zeventien leerlingen uit 4 havo en 4 vwo volgden vorig schooljaar het VBS-programma voor bovenbouwleerlingen met het profielvak M&O en sloten het programma succesvol af.

 

In de VBS-school verdiepten de leerlingen naast hun reguliere M&O-lessen iedere week hun kennis op het gebied van Management en Organisatie en kregen ze een nieuw aanbod van onderwerpen waaronder ondernemen.

 

De feestelijke uitreiking a.s. dinsdag werd geopend door de heer Ton den Breejen, directeur van het Lyceum. Daarna sprak de heer Jan van Wijgerden, directeur en oprichter van Tredion,  over zijn ervaringen als ondernemer.

Aansluitend vindt de uitreiking van de certificaten plaats.

De bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en een drankje.

 

Achtergrondinformatie
Zo’n 40 scholen in Nederland zijn inmiddels gecertificeerd voor de VBS. De leerlingen die kiezen om de VBS te volgen, krijgen 1 uur per week extra leerstof aangeboden. Deze leerstof bestaat uit een belastingmodule, het onderdeel Elementair Boekhouden, colleges door gastsprekers, verdieping in Excel en een ondernemerschapstest. In hun eindexamenjaar maken de VBS-leerlingen hun Profielwerkstuk over een bedrijfseconomisch onderwerp. De boekhoudmodule wordt afgesloten met een examen met een erkend diploma en daarnaast krijgen leerlingen het Vecon-certificaat wanneer alle modules succesvol zijn afgerond.