9 juni 2015

Tube your Future videowedstrijd

Woensdag 3 juni 2015 namen Suzanne, Daniëlle, Naïma en May uit 3A3 van Lyceum Oudehoven deel aan het landelijke Tube your Future Award Gala met hun filmpje van een interview met een tandarts uit Ridderkerk.

Dit 4 minuten durende interview met een tandarts in Ridderkerk was als winnend filmpje uitgekozen door medeleerlingen en ingestuurd naar Science Center Nemo.

 

Doel van Tube your Future is ervoor te zorgen dat leerlingen een beter beeld krijgen van de oneindig veel leuke beroepen in de bètawereld. Omdat het nog niet voor alle meisjes vanzelfsprekend is een bètastudie te gaan volgen, richt het project zich zeker ook op hen. De vier winnende leerlingen van het Lyceum die naar het gala mochten, keerden helaas zonder prijs huiswaarts, maar met een voldaan gevoel over de speeddates met professionals en de onderzoeken in het lab van Nemo.

 

Klik hier voor alle filmpjes:https://www.youtube.com/playlist?list=PLW0fXpfDYW0Lf11-9OfiNGOMjt1fOEumm

 

Achtergrondinformatie
Tube Your Future is een videowedstrijd voor leerlingen van 3, 4 en 5 havo en vwo, die er op gericht is om hen een eigen beeld te laten creëren van het beroepenveld van bètawetenschappen & technologie.

De makers van deze genomineerde filmpjes, hun docenten en de geïnterviewde professionals nodigen wij uit voor het Tube Your Future Award Gala in Science Center NEMO. Tijdens dit gala worden leuke activiteiten georganiseerd, zoals een wetenschapsquiz en speeddaten met professionals. Een jury van prominenten in het onderwijs, de media en het werkveld van bètawetenschappen & technologie zullen tijdens dit gala de beste filmpjes van het land kiezen en de prijzen uitreiken.