4 maart 2016

Theatervoorstelling 3 Musketiers

Schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem is donderdag 17 en vrijdag 18 maart 2016 het decor voor ruim 280 leerlingen uit 4 Havo en 4 VWO. Vanaf september 2015 werkten de leerlingen aan hun eigen theaterproductie 3 Musketiers gebaseerd op het bekende werk van Alexandre Dumas.

3 Musketiers vertelt het verhaal van d’Artagnan. Met een hoofd vol dromen verlaat d’Artagnan het ouderlijk huis om musketier te worden. Onderweg sluit hij vriendschap met drie Musketiers te weten Porthos, Aramis en Athos. Gezamenlijk strijden zij uit naam van Frankrijk tegen de corrupte kardinaal Richelieu en zijn handlanger, femme fatale Milady de Winter. Op dit avontuurlijk pad strijdt d’Artagnan voor zijn idealen en vindt hij de liefde van zijn leven.

Donderdag 17 maart a.s. vertolkt Lauren Ijzerman de rol van d’Artagnan en staan 55 leerlingen op het toneel in de VWO-productie. Vrijdagavond 18 maart a.s. staan er 70 acteurs op het toneel en wordt d’Artagnan gespeeld door Yoran van de Berg in de Havo-productie. De kaartverkoop voor beide voorstelling start binnenkort in de aula van de school. Aanvang van de voorstelling is om 20.00 uur.

Voor de PA (Praktische Activiteit) van het vak CKV (Cultuur en Kunstzinnige vorming) werkten de leerlingen aan de verschillende aspecten van de kunstvakken. Binnen de disciplines muziek, decor 2D, decor 3D, kleding, dans, drama hebben ze alle onderdelen voor de productie zelf gemaakt of geïnterpreteerd en is de voorstelling het eindresultaat van dit jaarlijkse interdisciplinaire project.

De theaterproductie wordt begeleid door de docenten Sanne Boogerd, Daan Bucher, Ton van Cuijlenborg, Dinne Groothuis, Carola Loeve, Julia Morriën en Fons van Rongen.