20 maart 2016

Theatervoorstelling 3 Musketiers

De karakters van d’Artagnan en de 3 musketiers, de corrupte kardinaal Richelieu en de vileine femme fatale Milady de Winter kwamen tot leven in de theaterproductie van de vierde klas leerlingen in Schouwburg de Nieuwe Doelen in Gorinchem.

Donderdag 17 en vrijdag 18 maart 2016 vertolkten ruim 280 leerlingen uit 4 Havo en
4 VWO de strijd van de musketiers en d’Artagnan gebaseerd op het bekende werk van Alexandre Dumas. De kreet “Eén voor allen, allen voor één!” klonk luidkeels om hun trouw aan koning Lodewijk XIII te bewijzen. Donderdag speelde Lauren Ijzerman de rol van d’Artagnan en stonden 55 leerlingen op het toneel in de VWO-productie. Vrijdagavond speelden 70 acteurs mee en werd d’Artagnan gespeeld door Yoran van de Berg in de Havo-productie.

Voor de PA (Praktische Activiteit) van het vak CKV (Cultuur en Kunstzinnige vorming) werkten de leerlingen aan de verschillende aspecten van de kunstvakken. Binnen de disciplines muziek, decor 2D, decor 3D, kleding, dans, drama hebben ze alle onderdelen voor de productie zelf gemaakt of geïnterpreteerd en is de voorstelling het eindresultaat van dit jaarlijkse interdisciplinaire project.

De theaterproductie werd begeleid door de docenten Sanne Boogerd, Daan Bucher, Ton van Cuijlenborg, Dinne Groothuis, Carola Loeve, Julia Morriën en Fons van Rongen.