13 december 2021

Talentontwikkeling op Lyceum Oudehoven

Onze school biedt meer dan alleen hele goede vaklessen. Leerlingen uit klas 3 en 4 hebben de mogelijkheid om, naast de reguliere lessen, een module te volgen uit onze talentstroom.

De leerlingen die het leuk vinden om hun talenten te verkennen en ontwikkelen, missen hiervoor een les van een ander vak en verdiepen zich tijdens de module in een onderwerp van hun keuze. Zo is er een groepje dat met elkaar een nieuwe schoolband gaat vormen. Een andere groep stort zich op de beginselen van de fotografie en krijgt wekelijks uitleg over dingen als sluitertijd, diafragma en ISO. Daarnaast is er tijd voor een praktisch gedeelte en worden er mooie plaatjes gemaakt. Ook is er een groep die aan de slag is gegaan met het maken van een T-shirt. Inmiddels is er een bezoekje gebracht aan de stoffenkraam en binnenkort zal een start gemaakt worden met het realiseren van het gemaakte ontwerp. Tenslotte is er een groep die in een module extra vaardigheden aanleert op het gebied van drama.

Iedere module staat onder leiding van een enthousiaste collega die het leuk vindt om zijn passie te delen met onze leerlingen. In de toekomst gaan we nog meer talenten prikkelen. Daarnaast komen er mogelijkheden om dieper in te gaan op de onderwerpen van de modules die nu al aangeboden worden.