28 januari 2016

Succesvol bezoek Duitse gymnasiumleerlingen aan vijfdejaars Lyceum Oudehoven

Dinsdag 26 t/m donderdag 28 januari 2016 waren 22 leerlingen uit Recklinghausen (Duitsland) te gast bij de vijfdejaars van Lyceum Oudehoven in Gorinchem. Zij werden ondergedompeld in de Nederlandse taal en cultuur en genoten van het internationale samenzijn.

Al snel na aankomst van de Duitse bezoekers stond een bezoek aan Scheepswerf Damen in Gorinchem op het programma. De leerlingen kregen een lezing en een rondleiding en konden de nieuwste technologische ontwikkelingen van het internationale bedrijf met eigen ogen zien.

De groep bezocht woensdag de Erasmusbrug en de onder architectuur gebouwde kubuswoningen van Piet Blom in Rotterdam en sloten de dag af met een workshop bij het RO-theater. Donderdag namen alle leerlingen deel aan de lessen op Lyceum Oudehoven waar de Duitse leerlingen meedraaiden in het reguliere lesprogramma.

Aan het eind van de donderdagmiddag vertrokken de Duitse bezoekers naar huis en alle deelnemers waren verbaasd hoe snel ze elkaar hadden leren kennen en elkaars cultuur hadden geproefd.

Ongelooflijk hoe snel je bevriend kan raken met iemand die je daarvoor helemaal niet kende wanneer je een aantal dagen intensief met elkaar optrekt”, gaven de leerlingen aan toen ze een traantje weg moesten pinken bij het afscheid.

De Lyceum Oudehoven-leerlingen kijken dan ook erg uit naar hun tegenbezoek.