8 april 2016

Spetterend concert en expositie 5 Havo en 5 VWO

Zestien leerlingen uit 5 Havo en 5 VWO van het vak ‘Kunst Muziek’ trakteerden familie en vrienden op een dynamisch concert in de aula van Lyceum Oudehoven te midden van een kunstexpositie verzorgd door leerlingen Beeldende vorming.

Donderdagavond 7 april 2016 werden familie en vrienden onthaald op verrassende uitvoeringen van zowel klassieke als moderne muzikale meesterwerken. Het Concert is onderdeel van het schoolexamen ‘Kunst Muziek’ en de muziekdocenten beoordelen de prestaties van de leerlingen tijdens het concert.

Sinds het begin van dit schooljaar hebben de eindexamenleerlingen uit 5 Havo en de leerlingen uit 5 VWO geoefend met het bespelen van verschillende instrumenten en  zangpartijen onder leiding van docent Carola Loeve. Naast bekende en minder bekende nummers uit de hedendaagse muziek waren ook zelfgeschreven nummers te horen. Bijzonder was dat enkele leerlingen zelf stukken hebben gearrangeerd.

Dezelfde avond exposeerden de leerlingen Beeldende Vorming hun kunstwerken. De leerlingen, die de expositie zelf hadden ingericht en vormgegeven, waren bij hun kunstwerken aanwezig om de bezoekers een toelichting op hun werk te geven.