24 februari 2022

Rondleidingen voor leerlingen groep 8

Op 23 februari konden kinderen van groep 8 nog in groepjes door onze school lopen om onder begeleiding van leerlingen van het Lyceum een goed beeld te krijgen.

Een deel van de kinderen die nu in groep 8 zitten, was nog nooit op onze school geweest. Moeilijk om dan te kiezen naar welke school je volgend jaar graag wilt.

Gelukkig kwamen de eerste versoepelingen van de coronamaatregelen precies op tijd om toch nog iets te organiseren. In drie tijdblokken ontvingen we bijna 100 kinderen. Zij hebben samen met onze leerlingen een uurtje op onze locatie doorgebracht. Het was niet alleen een moment om onze school te bekijken, maar ook om lekker actief bezig te zijn. Alle kinderen werden meegenomen om in de aula een opdracht te doen met het portret van Frida Kahlo. Ze gingen naar het b├Ętalab om onder leiding van een collega van biologie een onderzoekje uit te voeren. Ze hebben onze dieren (leguanen, slangen, vissen en nog veel meer) kunnen ontmoeten en een uitdagende opdracht gedaan bij het vak aardrijkskunde.

Veel kinderen kwamen met een blij gezicht naar buiten. Daar troffen zij hun ouders, die onder het genot van een goede bak koffie op hen wachtten en alle enthousiaste verhalen direct te horen kregen.

We kijken terug op een zonnige en geslaagde middag die voor veel kinderen nog een laatste mogelijkheid was om ons goed te leren kennen.