7 juni 2015

Lyceum wint de Eureka!Cup voor de tweede keer op rij!

Woensdag 20 mei 2015 wonnen Adriano, Anne, Fleur, Govert en Jesse uit 3AT1 voor de 2de keer op rij de Eureka!Cup. Dit keer binnen het thema Civiele Techniek met hun model,  zeer goede presentaties en doordachte ideeën. In 2014 wonnen zij al de Eureka!cup 2014.

De Eureka!Day bij Rijkswaterstaat, locatie Westraven in Utrecht was een zinderende finaledag waar de beste teams hun prototype demonstreerden op een testopstelling onder het kritische oog van een deskundige jury. Daarnaast worden ze beoordeeld op het ontwerproces en is er aandacht voor

 

Ook dit jaar ging Lyceum Oudehoven met 9 teams uit de 1ste, 2de en 3de  klas onder leiding van Gerard van der Kroef, Jeffrey van Driel en Wouter Spoor naar de Eureca!Cup. Het was een gezellige dag bij de Rijkswaterstaat te Utrecht. Naast sport en spel, de teamworkopdracht en verschillende wetenschappelijke experimenten, draaide het natuurlijk met name om de presentatie van het prototype en de ideeën.

 

De 1ste  klas had prachtige modellen gemaakt voor het fietsenprobleem in de vier grote gemeenten. De 2de klas moest een duurzame basis voor defensie bedenken en deze waren tot in detail verzorgd. De 3de klas moest oplossingen bedenken voor de wateroverlast in de vier grote gemeenten.

 

De vijf dames van 3H6, Femke, Jolisa, Maureen, Rhodé en Robin vielen met hun mooie model buiten de prijzen. Ondanks het prachtig werkende model van Scott, Leon, Joost en Casper, ondersteund door de hulp en ideeën van Luc en Daniël (3AT1), was de jury niet overtuigd dat dit het probleem zou oplossen (een video van dit prachtige model komt binnenkort op de site).

 

De groep van Adriano, Anne, Fleur, Govert en Jesse (3AT1), onder leiding van docent Wouter Spoor, won dit jaar voor de tweede keer op rij met hun model, met name door hun zeer goede presentaties en hun doordachte ideeën.

 

Dit betekende een 3e beker op rij en een 6e in totaal voor Lyceum Oudehoven, een prestatie waar we trots op mogen zijn.