9 maart 2014

Little Victorians workshop 2TTO

Donderdagavond 6 maart 2014 was er voor de leerlingen uit 2TTO een theater workshop verzorgd door Phileas Fogg Theatre Company uit Engeland.

Tijdens de workshop konden de leerlingen communiceren met native speakers en leerden ze over het leven tijdens de Victoriaanse tijd.

De leerlingen kropen samen met de acteurs in de huid van Victoriaanse kinderen die de meest verschrikkelijke baantjes hadden om aan geld te komen. De ouders mochten toezien hoe hun kinderen moesten poepscheppen, schoorsteenvegen, mijnwerken, rioolrapen en bedelen.

 

Aan het eind van de workshop kwamen alle kortere scenes tezamen tot een informatieve voorstelling met de leerlingen in de hoofdrol waar zowel ouders als kinderen enorm van genoten.

 

Hieronder een aantal reacties van leerlingen na afloop:

 

Het was zo verschrikkelijk leuk om te doen! De acteurs speelden goed in op de kinderen als ze een foutje maakten en het was allemaal erg creatief en grappig.”

 

“De voorstelling was grappig, maar het oefenen was geweldig! Ik heb erg genoten.”

 

“Ik vond het erg leuk om te zien dat we zomaar een paar dingen of zinnen kregen om te doen of te zeggen en dat de acteurs dat lieten overlopen in een hele grappige voorstelling.”

 

“Het was heel gaaf!”