18 maart 2014

Leerlingen Business School bezoeken Rabobank Gorinchem

Maandag 17 maart 2014 brachten leerlingen van de Vecon Business School en twee VBS-docenten een bedrijfsbezoek aan het nieuwe gebouw van de Rabobank in Gorinchem. De leerlingen werden hartelijk ontvangen met drinken en iets lekkers.
 

Daarna volgden er een aantal presentaties.
De leerlingen kregen te horen wat de Rabobank kan betekenen voor startende ondernemers. Zo werd verteld wat een ondernemingsplan inhoudt en hoe dat wordt beoordeeld. Ook jonge ondernemers worden geholpen bij de Rabobank. De jongste ondernemer, die inmiddels succesvol bezig is, was 19 jaar toen hij begon.
 
De Rabobank heeft ook een jongerenraad, die evenementen organiseert voor jongeren en die de bank ook scherp houdt over zaken die jongeren belangrijk vinden. De leerlingen kregen allerlei gegevens over de omzet en de winst van de Rabobank te zien.
 
Aan het einde van het bezoek kregen de leerlingen een rondleiding door het gebouw. Het gebouw is geheel duurzaam opgezet met zonnepanelen en een warmtepomp. Bijzonder is ook, dat de Rabobank is overgegaan op het Nieuwe Werken.
Werknemers bepalen zelf hun werktijden en hebben geen eigen bureau meer. Iedereen kan op alle werkplekken inloggen. Het was even wennen, maar de medewerkers zijn er heel positief over.
 
De leerlingen van het Lyceum, die ooit misschien wel zelf een onderneming gaan starten, hebben veel geleerd over de betekenis van de bank voor de ondernemer. Hun, soms kritische, vragen werden uitgebreid beantwoord door de Rabobank-medewerkers.