24 februari 2022

Doemiddagen techniekhavo

Op woensdag 2 februari en op 16 februari werd er alsnog een doemiddag en -avond techniekhavo georganiseerd door Calvijn, Gilde Vakcollege Techniek en Lyceum Oudehoven.

Vanwege de versoepelingen van de coronamaatregelen was het mogelijk om basisschoolleerlingen uit de regio uit te nodigen voor een middag techniek. Op twee locaties, Gilde en Calvijn, werd de doemiddag en -avond gehouden.
Met veel plezier, kunde en toewijding hebben de leerlingen een zelfrijdende auto in elkaar gezet. De leerlingen werden geholpen door de techniekdocenten maar een aantal leerlingen hadden al behoorlijk wat technische vaardigheden om zelf aan de slag te gaan. Na afloop van de techniekles werden de autootjes getest om tegen elkaar te racen in de gangen van de school. Uiteindelijk gingen de leerlingen met voldoening naar huis met het zelfgebouwde autootje en kregen ze ook nog een duimstok mee.
Techniekhavo is een havo met toegepaste techniek, dat aansluit bij het bedrijfsleven en een overstap naar een technische hbo-opleiding makkelijker maakt. Onlangs is techniekhavo genoemd in het regeerakkoord van de regering. Iets waar we trots op zijn!