7 februari 2022

Doemiddag techniekhavo

Op woensdag 16 februari om 18.00 is er een 2de doemiddag techniekhavo voor groep 8 leerlingen op het Gilde Vakcollege Techniek.

Afgelopen woensdag 2 februari was de eerste doemiddag techniekhavo. Vanwege de versoepelingen van de coronamaatregelen was het mogelijk om basisschoolleerlingen uit de regio uit te nodigen op het Gilde Vakcollege Techniek voor een middag techniek. Met veel plezier, kunde en toewijding hebben de leerlingen een zelfrijdende auto in elkaar gezet. Na afloop van de techniekles werden de autotootjes getest om tegen elkaar te racen in de gangen van de school.

Wil jij dit ook? Je bent van harte welkom! Meld je dan aan via onze website. De doemiddag wordt georganiseerd door de CVO-AV scholen Calvijn, Gilde en Lyceum Oudehoven en staat in het teken van het maken van een werkstuk. Het is nog steeds mogelijk om aan te melden voor deze doemiddag.

Op de techniekhavo word je niet alleen opgeleid om een havodiploma te behalen. Daarnaast leer je timmeren, boren, zagen, lassen, draaien, frezen, meubels maken en automontage. Daarnaast leer je installaties aanleggen voor gas, water, licht en internet. Deze praktijkervaring is een voordeel als je een technische studie wilt doen op hbo-niveau.

We werken samen met het regionale technische bedrijfsleven, dat een tekort ervaart aan hoger opgeleid technisch personeel.

Op de techniekhavo volg je vier dagen per week theoretische vakken; net als de leerlingen die bij ons de reguliere havo doen. Daarnaast ga je echter een dag per week aan de slag met de techniek. Dit gebeurt op school of bij een technisch bedrijf.