8 februari 2015

Doelenvoorstelling Charlie and the Chocolate Factory

Donderdag 19 en vrijdag 20 maart 2015 spelen ruim 280 4havo en 4vwo-leerlingen van Lyceum Oudehoven hun eigen theaterproductie in Schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem.

Donderdag 19 maart a.s. vertolkt Jonathan Swart de rol van Charlie, speelt Joshua Horden de rol van Willy Wonka en staan 45 leerlingen op het toneel in de vwo-productie.

 

Vrijdagavond 20 maart a.s. staan er 70 acteurs op het toneel en wordt Charlie gespeeld door Yoran van de Berg met naast hem Kees Loeve als Wonka in de havo-productie. De kaartverkoop voor beide voorstellingen start binnenkort in de aula van de school. Aanvang van de voorstelling is om 20.00 uur.

 

De theaterproductie wordt begeleid door de docenten Daan Bucher, Ton van Cuijlenborg, Dinne Groothuis, Carola Loeve, Julia Morriën en Fons van Rongen.

 

Vanaf september 2014 hebben de leerlingen uit 4havo en 4vwo voor hun PA (Praktische Activiteit) van het vak CKV (Cultuur en Kunstzinnige vorming) gewerkt aan de verschillende aspecten van de kunstvakken. Binnen de disciplines muziek, decor 2D, decor 3D, kleding, dans, drama hebben de leerlingen alle onderdelen voor de productie zelf gemaakt of geïnterpreteerd en wordt de voorstelling het eindresultaat van dit jaarlijks interdisciplinair project. De Lyceum-versie van Charlie and the chocolate factory is bewerkt door Fons van Rongen, theaterdocent van het Lyceum.

 

Charlie and the chocolate factory is het donkere verhaal van Roald Dahl over de jonge, arme Charlie Bucket en de mysterieuze Willy Wonka. Wanneer Charlie één van de vijf gouden wikkels vindt en naar de fabriek van Willy Wonka mag, komt zijn droom uit. Een onvergetelijke reis door de fabriek volgt waarbij alles, maar dan ook alles onze verbeelding te boven gaat.