9 maart 2014

Doelenvoorstelling Belle en het Beest 4vwo en 4havo

Maandag 10 maart en dinsdag 11 maart 2014. speelden ruim 280 leerlingen van Lyceum Oudehoven de sterren van de hemel in hun eigen theaterproductie in Schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem. 

 

Sinds september 2013 hebben de leerlingen uit 4havo en 4vwo voor hun PA (Praktische Activiteit) van het vak CKV (Cultuur en Kunstzinnige vorming) gewerkt aan de verschillende aspecten van de kunstvakken.

 

Binnen de disciplines muziek, decor 2D, decor 3D, kleding, dans, drama hebben de leerlingen alle onderdelen voor de productie zelf gemaakt of geïnterpreteerd en wordt de voorstelling het eindresultaat van dit jaarlijks interdisciplinair project. De Lyceum-versie van Belle en het Beest is bewerkt door Fons van Rongen, theaterdocent van het Lyceum.

 

Belle en het Beest gaat over een meisje dat vast zit in het stramien van het dorp waar zij woont. Wanneer Belle door haar vaders handelen in het kasteel moet wonen bij het beest blijkt alles anders te zijn dan ze kent. Het kasteel leeft. Terwijl in het dorp de plannen worden gesmeed om Belle te laten trouwen met één van de knappe mannen van het dorp bloeit er in het ijskoude kasteel iets op.

 

Deze versie van Belle en het Beest, naar het originele middeleeuwse sprookje,  is het beroemde verhaal over verder kijken dan de buitenkant, de kracht van anders durven zijn en natuurlijk de liefde.

 

Maandag 10 maart a.s. vertolkt Petra Platschorre de rol van Belle, vertolkt Dinus van de Minkelis het beest en staan 45 vwo-leerlingen op het toneel. Dinsdagavond 11 maart a.s. staan er 70 leerlingen op het toneel en wordt Belle gespeeld door Jenita Baars, met naast haar Cas Beems als het beest in de Havo-productie.

 

De theaterproductie is begeleid door de docenten Daan Bucher, Dinne Groothuis, Leon van den Langenberg, Carola Loeve, Julia Morrien en Fons van Rongen.