29 maart 2021

Betekenisweek op Lyceum Oudehoven

In de week van 29 maart tot en met 1 april, de week voor Pasen, hebben wij onze jaarlijkse betekenisweek.

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen niet alleen alles leren over de stelling van Pythagoras, over hoe je in het Duits de weg vraagt en al die andere dingen die je nodig hebt om een diploma te behalen. Daarom hechten wij veel belang aan ons moreel kompas.

Het thema van onze betekenisweek is moed, een van de vier polen van dit moreel kompas. Iedere dag wordt voor alle leerlingen geopend met een dagopening rondom dit thema. Dit wordt gekoppeld aan een van onze kopstukken, de prachtige portretten die op diverse plaatsen in ons gebouw te zien zijn. Daarnaast wordt ook stilgestaan bij de moed die Jezus nodig had om de lijdensweg te kunnen volbrengen.

Tenslotte bespreken we zowel tijdens de dagopeningen als tijdens de speciale mentorles van deze week met onze leerlingen wat moed voor hen betekent. Wanneer ben je moedig?

Bekijk hier de dagopening over Nelson Mandela van maandag 29 maart:

Voor 30 maart maakten onze collega’s een dagopening over een ander prominent figuur dat prijkt op de gang bij de lokalen Engels: Maya Angelou

De dagopening van 31 maart gaat over Alan Turing. Zijn afbeelding hangt op de gang vlakbij ons open leercentrum. Wie was deze man eigenlijk en waarom was hij moedig? Wil je daar achter komen? Kijk dan ons filmpje.

Op 1 april is Muhammad Ali onderwerp van de dagopening. Zijn portret schittert in onze aula en was een van de eerste van alle afbeeldingen die je tegenkomt als je een rondje door ons gebouw loopt. Muhammad Ali is voor ons een inspiratiebron om diverse redenen, maar zeker ook om zijn bekende uitspraak “Impossible is nothing”.