15 januari 2014

Bedrijfsbezoeken derde klassers

In de week van 21 t/m 24 januari 2014 brengen ruim 200 derde klassers een bezoek aan een aantal bedrijven uit de regio.

De leerlingen moeten aan het einde van dit schooljaar hun profielkeuze maken voor de bovenbouw. Om hen daarin te ondersteunen, kunnen ze bij de deelnemende bedrijven zien wat voor beroepsmogelijkheden er zijn op HBO- en WO-niveau.

 

Bekende bedrijven uit de regio doen mee waaronder Damen Shipyards, Corbion en Rabobank Merwestroom.  

 

Het is het tweede jaar dat deze bezoeken worden georganiseerd. Vorig jaar waren zowel de bedrijven als de leerlingen zeer enthousiast over de bezoeken. "De bedrijven hadden echt  hun best gedaan om de leerlingen een goed beeld te geven van hun bedrijf. Zo waren er interessante presentaties en kregen de leerlingen een boeiende rondleiding", aldus een docent van het Lyceum. 

 

Naast het bepalen van de profielkeuze van de leerlingen is het doel van de bedrijfsbezoeken om de leerlingen te laten zien dat er ook voor hoger opgeleiden interessante beroepsmogelijkheden zijn in de regio. Het bedrijfsleven wil graag goed opgeleide technische medewerkers. Vooral op het gebied van techniek, maar ook in andere sectoren kunnen jongeren later een goede baan vinden.

 

Voor meer informatie over de bedrijjfsbezoeken kunt u contact opnemen met mevrouw IJzerman docent Management & Organisatie van Lyceum Oudehoven op telefoonnummer (0183) 64 66 20 of per e-mail: J.W.IJzerman@lyceum.csdehoven.nl