4 februari 2015

Basketbaltoernooi Gorinchem

Vrijdag 30 januari 2014 hebben de scholierenteams van Lyceum Oudehoven uitstekend gepresteerd! Het jongensteam van de 5de/6de klas werd kampioen, de jongens van de 3de/4de klas bereikten de tweede plaats en de meisjes van de 5de/6de klas werden vierde tijdens het basketbaltoernooi voor scholieren in Gorinchem.
 

De jongens 5de/6de klas speelder zo mogelijk nog beter en werden 1e na in de finale gelijk gespeeld te hebben (12-12) en uiteindelijk met vrije worpen de strijd te beslissen. Zij werden dus kampioen (foto 025).
 
De jongens 3de/4de klas speelden een prima toernooi, maar moesten, met één basketballer in het team en verder 2 volleyballers, 2 korfballers en één voetballer in de finale buigen voor een team dat uit bijna uitsluitend basketballers bestond. Zij werden dus tweede (foto 023).
 
De meisjes 5de/6de klas (met een op het laatste moment bij elkaar gesprokkeld team omdat 5 meiden hun visum voor India moesten halen) werden uiteindelijk vierde nadat ze in de halve finale een 9-2 voorsprong met wat pech verspeelden en na de 9-9 eindstand met vrije worpen nemen verloren (2-1).