Huiswerkbegeleiding en bijles bij Lyceo

Lyceum Oudehoven biedt dit schooljaar samen met Lyceo huiswerkbegeleiding, bijles en coaching aan. De begeleiding is voor leerlingen van alle niveaus vanaf de brugklas tot en met het eindexamenjaar.

Met huiswerkbegeleiding werkt uw kind minimaal drie middagen per week aan het plannen en maken van huiswerk. Vooraf vindt er een persoonlijk intakegesprek plaats en uw kind maakt in de eerste week van de begeleiding een (gratis) studievaardigheden- en motivatietest. De resultaten hiervan dienen als startpunt voor de inhoudelijke begeleiding. Onze begeleiders focussen op het aanleren van duurzame studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. We werken hierbij met onze eigen Leren Leren©-methode, ontwikkeld in samenwerking met Tilburg University. We streven ernaar om tijdens de huiswerkbegeleiding het maak- en leerwerk volledig af te ronden. Dat geeft rust thuis.

Heeft uw kind moeite met een specifiek vak? Dan biedt bijles de oplossing. Bijles is één-op-één vakinhoudelijke ondersteuning van een vaste begeleider die extra uitleg geeft en helpt bij het voorbereiden en overhoren van toetsen. Uw kind leert om zelfstandig en gestructureerd te werken, waardoor het zelfvertrouwen groeit, de resultaten verbeteren en de leerachterstand verdwijnt.

De voortgang van uw kind wordt bijgehouden in een online leerlingvolgsysteem: zo weet u precies wat het effect van de begeleiding is.

Even voorstellen

Het team bestaat uit een groep enthousiaste begeleiders met ieder hun eigen kwaliteiten. De vestigingscoördinator Ilsa Voois leidt dit team. Zij onderhoudt ook het contact met mentoren, docenten en andere betrokkenen binnen de school. Op die manier werken we samen met de school aan het verbeteren van de schoolresultaten van leerlingen.

De vestiging van Lyceo bevindt zich in het schoolgebouw en is dagelijks open van 14:30 tot 18:00. Heeft u vragen of interesse? Neem dan contact op met de vestigingscoördinator Ilsa Voois via 06-20507467 of Ilsa.Voois@lyceo.nl

Tips voor Thuis

Kunt u wel wat tips gebruiken om uw zoon of dochter te motiveren? Is het plannen af en toe lastig? Dan is de Tips voor Thuis-avond de perfecte oplossing! In deze gratis online webinar bereidt de vestigingscoördinator u voor om uw zoon of dochter zo goed mogelijk bij te staan dit schooljaar. We bespreken tips die u kunt gebruiken om uw kind te ondersteunen.

We leggen uit hoe een puberbrein werkt, welke studievaardigheden er zijn en hoe uw zoon of dochter deze toe kan passen en wat u als ouder kunt doen om hierbij te helpen. Na afloop is er uiteraard tijd om vragen te stellen.

De online Webinar vindt plaats op donderdag 18 november van 18:30 tot 19:30. Om u hiervoor in te schrijven kunt een mail sturen naar het bovenstaande e-mailadres.