De herfstvakantie staat voor de deur. De eerste periode van het schooljaar zit erop. We wisten dat het door corona geen gewoon schooljaar zou gaan worden. We  ervaren het als een bijzondere en intensieve tijd. Voortdurend spelen we in op de ontwikkelingen en de actualiteit. We hebben hard gewerkt aan het streamen van de lessen, om het schoolgebouw coronaproof te maken en om leerlingen te begeleiden in deze onzekere tijd. Het aantal besmettingen op school is goed beheersbaar. We gaan gelukkig de vakantie in zonder dat er besmettingen onder het team bekend zijn. We hopen dat dit zo blijft en dat het onderwijsproces op een goede manier door kan gaan.

Ook voor de leerlingen is het een bijzondere tijd. We kunnen ons goed voorstellen dat dit extra druk veroorzaakt. Bijvoorbeeld voor de examenleerlingen. Het is immers heel onzeker hoe dit schooljaar gaat verlopen en toch moet er optimaal worden gepresteerd. Dat valt niet altijd mee. Dat merkt u thuis, maar dat merken wij hier ook op school. We willen de leerlingen daar goed in coachen en waar nodig ook extra begeleiding geven.

Na de herfstvakantie is er op dinsdag een dag ingepland waarop alle docenten vanuit huis lesgeven en de leerlingen vanuit huis les krijgen. We doen dit via Teams. Eigenlijk een soort testdag voor ons; zijn we er klaar voor als er mogelijk toch een periode komt waarin de scholen (gedeeltelijk) moeten sluiten? We denken dat we daar klaar voor zijn, maar zo’n testdag is goed om van te leren.

We hopen dat alle maatregelen van korte duur zijn en dat alles weer gewoon wordt in Nederland. In alles wat in deze maanden op onze weg komt als school, weten we ons afhankelijk van God. Om Zijn leiding bidden wij:

Kom, Schepper Geest,

ontsteek in ons het vuur van Uw liefde.

Houd ons vast,

in Jezus’ Naam.

Met vriendelijke groet,
Jeroen Spek
Rector Lyceum Oudehoven