Tijdvak 1 op Lyceum Oudehoven

Op 10 juni 2021 zijn de N-termen gepubliceerd en hebben we de uitslag bepaald van tijdvak 1. Ook op het Lyceum was het nog even spannend of Post-nl op tijd alle enveloppen bij de tweede corrector afgeleverd kon krijgen. Begin deze week was al snel duidelijk dat de vertraagde leveringen toch op tijd zouden arriveren. De tweede correctoren waren op ons verzoek al uitgeroosterd en de laatste scoreformulieren kwamen gelukkig op tijd binnen. Toen kwam het proces van de uitslagbepaling. In dit coronajaar was dit een stuk complexer dan andere jaren, vanwege de aangepaste zak-slaagregeling en de mogelijkheid om examens en herkansingen te spreiden over drie tijdvakken.

Bij de uitslagvergadering was het beeld positief. Veel leerlingen zijn geslaagd en daar waar nog wat werk verzet mag worden zijn de kansen reƫel.
Al met al zijn we tevreden met deze eerste uitslag, alhoewel we beseffen dat sommige leerlingen teleurgesteld zijn en nog aan de bak moeten voor een herkansing.

Voor veel leerlingen en natuurlijk de ouders, broers en zussen kwam gisteren al het verlossende telefoontje. Gistermiddag zijn veel geslaagde leerlingen naar school gekomen om, onder het genot van een ijsje, hapje en drankje, de cijferlijsten op te halen. Vandaag zijn er gesprekken gevoerd met de leerlingen die nog een inspanning mogen leveren. Wij feliciteren alle geslaagden met het mooie resultaat en wensen onze leerlingen met herkansingen of vakken in tijdvak 2 veel sterkte met de voorbereidingen!