Al weken groeit er een prachtig dynamisch decor in de aula van Lyceum Oudehoven. Groepen leerlingen zijn aan het schilderen, zagen en timmeren terwijl andere leerlingen oefenen voor het toneelspelen, dans of zang van de voorstelling Belle en het Beest. Elk tussenuur en elke pauze staan onze collega’s zelf ook te werken aan de musical. Alles om onze leerlingen te laten stralen.

De omvang van het project, de grandeur van de stadsschouwburg en de druk van het publiek in de zaal, brengen leerlingen in een verhoogde staat van paraatheid, waardoor hun leren een unieke betekenis krijgt. Ze worden boven zichzelf uitgetild en leren op een zeer intense manier wat de waarde is van kunst en cultuur. Op 23 en 24 maart is het zover! De leerlingen staan dan op de planken van de Nieuwe Doelen en brengen Belle en het Beest. Op woensdagavond 19.30 uur staat de cast van vwo op het toneel en op donderdagavond 19.30 zijn de havo leerlingen aan de beurt.

Na de voorjaarsvakantie start de verkoop van de tickets. Door de beperkte capaciteit van de Nieuwe Doelen kan er thuis via de livestream worden meegenoten. Intekenen is hiervoor wel nodig.

Wij verheugen ons alvast op een fantastische voorstelling!