In de afgelopen weken hebben we weer vooral onderwijs op afstand gegeven. De examenklassen waren wel aanwezig op school. We zien uit naar het moment dat alle leerlingen weer op school kunnen komen. Op dinsdag 23 februari wordt hierover meer bekend, wanneer er weer een persconferentie plaatsvindt. De onzekerheid blijft.

Ondertussen hebben we gewerkt aan een routekaart voor als de school weer open mag. Daarvoor was ook de sectiedag van 16 februari bestemd. Deze week hebben de leerlingen en u deze ontvangen. Het komt er in het kort op neer dat we, als de school weer open gaat, een aantal fases onderscheiden. Dat leerlingen weer kunnen landen op school, dat er oog is voor de verbinding en de sociaal-emotionele gesteldheid, voordat we direct weer alle registers open trekken om eventuele achterstanden weg te werken. We geloven dat het herstel van verbinding voorwaardelijk is voor het presteren.

Een ander belangrijk punt is dat we dit jaar bij de bevordering de reguliere overgangsrichtlijnen gaan hanteren. Dat betekent ook dat zodra het weer kan, getoetst gaat worden. Dit gaan we in goede banen leiden, zodat leerlingen niet plotseling worden bedolven onder toetsen. Zie voor de volledige routekaart de mail die eerder is verzonden.

Ondertussen gaat het goed met het aantal besmettingen op school. Sinds de kerstvakantie zijn er geen medewerkers positief getest. Het aantal besmettingen onder leerlingen blijft gelukkig ook erg laag. Op dit moment is er van slechts 1 leerling bekend dat deze positief getest is. Zodra besmettingen onder medewerkers of leerlingen toenemen, dan brengen we u hiervan op de hoogte.