Sinterklaas

Zelfs dit jaar wist Sint het Lyceum te vinden! Hij was wel goed verstopt, maar uiteindelijk kon hij op de ‘buutknop’ drukken en zijn bezoek beginnen. Leerlingen werden naar voren gehaald, mild in de maling genomen en de Pieten hielpen de Sint zoals ze elk jaar trouw doen!

Kerst

Bij de aanloop naar kerst stond bij het Lyceum het onderwerp “Wat kan ik doen voor een ander?” centraal. Leerlingen gingen tijdens een mentorles aan de slag met twee vragen:

  1. Wat kun je doen voor een ander het komende jaar?
  2. Wat kun je voor jezelf doen het komende jaar?

Deze gedachten werden op kaarten geschreven. Per klas werd daarna een aantal kaarten in kerstbomen gehangen. Zo groeide in de loop van de week niet alleen de versiering van de bomen, maar ook de kerstgedachte binnen de school.

De kerstgedachte ging deze week wat in de versnelling: opeens was dinsdag de laatste schooldag in het schoolgebouw. De verbinding met de mensen rond de school kreeg prachtig vorm in een berg van meegebrachte spullen voor de voedselbank. Een groot compliment voor alle leerlingen en ouders die op zo’n korte termijn een pakket hebben kunnen samenstellen.

Op vrijdag tijdens het vierde lesuur is de vakantie ingeluid met het kerstverhaal en een gedicht. Met het gedicht staan wij stil bij de kleine dingen in het leven die soms van grote betekenis kunnen zijn. De geboorte van Jezus is een voorbeeld van zo’n kleine gebeurtenis die eeuwen later voor velen onder ons nog altijd van groot belang is.

 

The unchristmas tree

The unchristmas tree has no lights

except what filters through its spaces

no tinsel

excepts its own astringent needles

no star

except those caught in its branches

no presents

except the gifting of itself

The unchristmas tree costs nothing at all

except the grace to notice where it grows

Rosie Miles and Nicola Slee