Op het Lyceum starten we iedere dag met een dagopening. Voor de dagopeningen van deze week waren er voor iedere dag filmpjes opgenomen. Op die manier werd er iedere dag aandacht besteed aan een van de personen die zijn afgebeeld in ons gebouw. De uitdagingen waar zij voor hebben gestaan en de moed die zij daarbij toonden werden besproken in de filmpjes.

Nelson Mandela, Maya Angelou, Alan Turing en Muhammad Ali staan niet voor niets op de muren in onze school. Zij zijn een voorbeeld hoe MOED eruit ziet. Dappere, inspirerende mensen die moedig zijn geweest en een verschil hebben gemaakt.

Verder werd er in de dagopeningen aandacht besteed aan het lijdensverhaal en hoe Jezus de moed vond om deze weg te bewandelen.

Tenslotte werd er aandacht besteed aan de vraag of wat moed voor ons betekent en of je alleen moedig bent als je je in durft te zetten voor dit soort grote uitdagingen. Maar moed is niet alleen voor wereldveranderaars. Moed is ook nodig voor kleinere dingen. Moed verzamelen om naar school te fietsen om die ene toets te gaan maken. Moed is ook sorry zeggen tegen je moeder, broertje of vriendin als jij lelijk hebt gedaan. Moed is ook om hulp vragen als je het even niet weer weet. Jezus deed dit toen hij zijn vader om moed en kracht vroeg om de belangrijkste opdracht te volbrengen: het lijden te doorstaan. Te sterven en de dood te overwinnen. Ook Jezus, de zoon van God had taken die op zijn to do lijst stonden die hij moest doen en waar hij moed bij kon gebruiken.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de dagopeningen van de week? Ze staan op onze website https://oudehoven.cvo-av.nl/nieuws/betekenisweek-op-lyceum-oudehoven/

U kunt ze ook terugkijken door op onderstaande linkjes te klikken.

Nelson Mandela https://youtu.be/G3Ls9-czqHU

Maya Angelou https://youtu.be/TVFu3fkYfdc

Alan Turing https://youtu.be/3i6tLB9dJdw

Muhammad Ali https://youtu.be/G5e6dYfvpjg