Voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders

Op dit gedeelte van de site vind je alle informatie over de manieren waarop je meer informatie kunt krijgen over onze school. Scroll naar beneden als je je wilt aanmelden voor een doemiddag of proefles.

Op 6 en 27 oktober organiseren wij de school in bedrijf. Van 13:00 tot 15:30 uur zijn leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders van harte welkom om een kijkje te komen nemen op Lyceum Oudehoven tijdens een normale schooldag. De school is in bedrijf zoals op iedere dag. Je kunt een rondje lopen door ons gebouw, de prachtige aula bekijken en even een kijkje nemen bij wat lessen. Als je wilt, word je rondgeleid door een van onze leerlingen, maar je mag ook zelf je weg zoeken door onze school. Aanmelden voor deze activiteit is niet nodig.

Wij hebben een doemiddag voor kinderen uit groep 8 op 17 november. Tijdens deze middag, die van 14:00 tot 16:00 duurt, volg je korte lesjes die je een goede indruk geven van de lessen op Lyceum Oudehoven. We zorgen bij de indeling voor voldoende variatie, zodat je lessen krijgt uit verschillende vakgroepen. Voor deze middag kun je je hieronder aanmelden.

Zit je nog in groep7 en wil je toch naar een doemiddag? Dat kan. Je bent van harte welkom op 9 februari van 14:00 tot 16:00 uur.

 

Aanmelden doemiddag

Op 18 november is er een informatieavond voor ouders van kinderen in groep 7 en 8. De avond begint om 19:30 uur. Na deze avond hebben je ouders een goed beeld van onze school. Aanmelden voor deze activiteit is niet nodig.

Voor ouders van kinderen uit groep 7 en 8 die graag TTO en/of gymnasium willen doen, is er een speciale informatieavond op 9 december. Op deze avond wordt er goed uitgelegd wat het verschil is tussen regulier vwo en de tweetalige variant. Dat heet TTO. Lyceum Oudehoven is het enige christelijke gymnasium in Gorinchem. Tijdens deze informatieavond vertellen we wat het verschil is tussen atheneum en gymnasium. Het is op onze school ook mogelijk om tweetalig gymnasium te doen. Ook voor ouders van kinderen die het allemaal nog niet zo goed weten, is dit een nuttige informatieavond. Aanmelden voor deze activiteit is niet nodig.

Voor het TTO hoef je niet aan een minimaal niveau voor het vak Engels te voldoen. Als het je leuk lijkt om een deel van je lessen in het Engels te volgen, kun je dat uit komen proberen tijdens de proeflessen. Voor groep 8 zijn die op 15 en 22 december van 14:00 tot 16:00 uur.  Voor groep 7 op 16 februari van 14:00 tot 16:00 uur.

Aanmelden TTO-proeflessen 15 & 22 december 2021 en 16 februari 2022

 

Onze open dag is op 19 januari van 14:30 tot 17:00 uur en van 19:00 tot 21:00 uur. Deze is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om kennis te maken met onze school, de medewerkers en een deel van onze leerlingen. Tijdens deze dag kun je vrijblijvend rondlopen en een beetje sfeer proeven. Er is van alles te zien en te doen. Aanmelden voor deze activiteit is niet nodig.

Als je interesse hebt in de techniekhavo, dan kun je dat via Lyceum Oudehoven doen. De doemiddag organiseren wij samen met het Gilde en deze is ook op de locatie van het Gilde op 2 februari vanaf 15:00 uur.

Aanmelden Doemiddag techniekhavo

 

Heb je je keuze gemaakt en wil je je inschrijven op Lyceum Oudehoven? Dat kan op de inschrijfdagen op 14 en 15 maart.