DELF scolaire

Leerlingen vanaf de derde klas kunnen meedoen met de examens Delf scolaire. Dit zijn internationaal erkende diploma’s vergelijkbaar met de Cambridge examens.

Voor wie?

Voor leerlingen die hun vaardigheden Frans willen verbeteren is dit een uitgelezen kans. Ook als je geen examen wil doen, kan je (afhankelijk van de groepsgrootte) de lessen volgen.

Wat is Delf scolaire?

Delf examens zijn de officiële Franse taalexamens die overal ter wereld worden afgenomen en die leiden tot een diploma waarmee je jouw mate van taalbeheersing kunt aantonen. Delf examens bestaan op 4 verschillende niveaus van het Europees Referentie Kader: A1, A2, B1, B2.

Deze examens zijn vergelijkbaar met de Cambridge certificaten voor Engels. Ze worden algemeen erkend: als je bijvoorbeeld B2 hebt hoef je geen toelatingsexamen te doen om aan een Franstalige universiteit te studeren. Ook bedrijven raken steeds meer bekend met deze examens: A2, B1 of B2 zegt in het buitenland meer dan havo of vwo-niveau.

 

Waarom meedoen?

Het is voor leerlingen een goede gelegenheid om wat extra aan Frans te doen. Wat je bij de lessen Delf leert, is ook handig bij de “gewone” toetsen en examens Frans. Veel leerlingen die meedoen, vinden het interessant en leuk: ze hebben na afloop het gevoel dat ze meer kunnen met de Franse taal.

Een Delf scolaire-diploma kan het verschil maken bij toelating tot een vervolgopleiding of bij een sollicitatie.

 

Hoe werkt het?

Voor je examen doet, krijg je een module van ongeveer acht lessen om je voor te bereiden. Alleen aan het examen zijn kosten verbonden, niet voor het meedoen met de voorbereidende module. Meer informatie en aanmelding bij dhr. Zweistra.