De voorstelling B-Boy die onze leerlingen bezochten in het kader van het vak CKV in havo 4 en vwo 4, was voor veel leerlingen de eerste dansvoorstelling die ze ooit bezochten. 5 jonge breakdansers lieten in een indrukwekkende show alle aspecten van hun leven als professioneel dansers zien. 

Dat daar veel uithoudingsvermogen bij komt kijken was voor veel leerlingen na afloop het feit waar nog lang over werd na gepraat, de gespierde lijven hadden daar ook zeker wat mee te maken. De dansers betrokken de leerlingen met grapjes en ontroerende verhalen. Zo was de voorstelling niet alleen gericht op dans, maar ook een mooie theater ervaring. Sketches werden afgewisseld met bekende breakdance moves, er was regelmatig een lach of een “oeh” te horen. Een geschikte voorstelling dus voor de beginnende theaterbezoeker.

Naar aanleiding van dit bezoek leveren de leerlingen een uitgebreid verslag in, dat zij baseren op het analyse model waarmee zij bij het vak CKV (Culturele Kunstzinnige Vorming) hebben leren werken. 

Deze kijk-ervaring levert voor veel leerlingen inspiratie op voor hun eigen voorstelling. 

Zet het vast in de agenda; 2 en 3 april staan havo 4 en vwo 4 op de planken in de Nieuwe Doelen in Gorinchem met De Scheepsjongens van Bontekoe.

We zien u graag in het publiek!